Feelings & Thoughts, Movies, Videos & TV-shows

Dastaan

________ 2015-10-26 ________

Jag har flera gånger velat skriva om den pakistanska serien Dastaan, men varje gång jag öppnar ett nytt dokument känns det nästan patetiskt hur jag inte hittar et enda ord som kan beskriva serien. Jag var redan medveten om hur dessa människor led i samband med att Pakistan äntligen blev ett självständigt land, både hindus och muslimer, men att det var så illa har jag inte ens kunnat drömma om. Vi får följa Bano på 1947-talet som tvingas lämna sitt hem och familj i Ludhiana och går genom helvete för att ens komma fram till sitt nya land. Hur och vad som händer på vägen är hjärtskärande och jag somnar alltid med oro i magen efter att ha tittat klart.

Jag måste dela en tanke med er som jag fick förra lördagen. Mitt under hela helvetet som bröt lös i avsnitt 8-9, önskade jag nästan att vi aldrig blivit två. Alla dessa människor som dog, speciellt när jag tänkte på att vi endast följde EN familj och jag redan var så himla skakad, tänk då på de andra 50 familjerna vars döttrar blev våldtagna av män som bara ville hämnas på muslimerna? Jag skämdes så fort jag tänkte tanken och helt plötsligt förstod jag meningen med serien. Tänk att få chansen att DÖ för sitt land, dö för Pakistan. Alla dessa själar som led och dog om och om igen var och är jannati. De som gav sitt liv för sina söner och döttrar och föreläste andra om hur viktigt det var med ett land där vi muslimer kunde leva utan oro. Tänk om Pakistan aldrig blev självständigt och vi idag fick gå igenom det med våra egna familjer som fortfarande är kvar i Pakistan. TÄNK om dina egna kusiner blev offer för dessa män? Jag vet inte hur jag någonsin kommer att kunna tacka Gud, men är det en sak jag är säker på så är det att jag mer än gärna hade dött i kriget om Pakistan.

& bara för att erkänna så har jag aldrig gråtit såhär mycket, speciellt när det gäller en pakistansk serie haha! Och jag tror att jag faktisk hittat en ny favorit efter Saba Qamar. Säg välkommen till världens bästa skådespelerska Sanam Baloch Världens favoritserie hands down!

//T R A N S L A T I O N; Click HERE


Leave a comment?


Comments

No comments yet.

Feed for comments on this post.

Post A Comment