Books

Mörk Ängel—Laini Taylor

________ 2014-05-24 ________

Cirkeln Titel; Mörk Ängel
Författare; Laini Taylor
ISBN; 9789170282720
Kategori; Skönlitteratur barn och ungdom
Döskallar; ☠☠☠

På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar. I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld. Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska «ärenden». Hon talar många olika språk och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret. När en av de främmande den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistora som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karo att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?

***Aldrig har det tagit mig så lång tid att läsa en fantasy bok haha! Trodde först det berodde på att jag hade annat att göra men nä, boken är helt enkelt inte… intressant nog. Författaren försöker verkligen att ge den där “omg vad händer next?!*-känsla men hon lyckas aldrig helt. Det blir alltid till en “omg vad händer…. jaha” moment, vilket är ganska tråkigt.

Något annat jag tänker klaga över är författare som tycker att det är okej att beskriva den manliga huvudpersonen med ENDAST hans utseende. Han är fin, snygg och sexig men ALDRIG om hans personlighet, vad han tycker & tänker och hur han förhåller sig till saker. Snälla låt oss få lite mer liv i killen! Akiva är faktisk söt nog men han når aldrig hjärtat, då han verkar rätt så illa beskriven och kall. Inte ens vid giljotinen verkar man få någon riktig bild av hans lidande.

Det här med att bryta den nya trenden som sattes igång för inte så länge sen aka “tjejen träffar killen i skolan, de blir kära men åh nej de får inte vara tillsammans för killen är ängel, varg, vampyr” tycker jag dock om. Författaren har verkligen lyckats skapa en ny värld som fungerar och inte verkar ytlig. Jag tror på världen med två månar och den vargliknande Thiago. Det är bara den svaga beskrivningen som drar ner på humöret. Fin bok men jag hoppas på lite mer känsla i tvåan! ☠☠☠ döskallar utav 5 möjliga.


Leave a comment?


Comments

No comments yet.

Feed for comments on this post.

Post A Comment