Books, DIY & Crafts

Book swirl

________ 2014-12-07 ________

Look what I just made! Såg ideen när jag var på IKEA förra månaden. Boken låg i deras fina bokhylla och tänkte; det ska jag fan också testa! Boken jag använde var Fifty shades of Grey då jag inte tycker att den var något att hänga i julgranen. Och när den ändå låg hemma och samlade damm, then why not? Ska jag visa hur jag gjorde?


Leave a comment?


Everdaylife, Books, Mix

Infatuated by the fame status

________ 2014-08-24 ________

Jag har så jädrans ont i vänster armen. Tror det är någon muskel som jävlas >.< Fick ont strax innan jag kom hem och nu är det så illa att jag inte ens kan röra på armen utan att ha svinont. Hoppas det löser sig tills imorgon, blir ju så paranoid haha! Förra veckan hade jag ont precis vid innersidan av låren och fick syner om hur viruset (som inte ens fanns) spred sig i hela benen och jag fick kapa av den för att leva looool. Så paranoid...

Idag på väg till jobbet reserverade jag Stephen King’s bok “Under The Dome” (Under Kupolen på svenska). Längtar tills jag får fingrarna i den haha! Har ju som sagt börjat se serien nu men har hört massor om hur olikt serien faktisk är jämfört med boken. Alla karaktärer har andra roller och vissa finns inte ens med. Ska bli spännande :D

Åh nu blev jag sugen på böcker och läsning igen


Leave a comment?


Books

Mörk Ängel—Laini Taylor

________ 2014-05-24 ________

Cirkeln Titel; Mörk Ängel
Författare; Laini Taylor
ISBN; 9789170282720
Kategori; Skönlitteratur barn och ungdom
Döskallar; ☠☠☠

På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar. I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld. Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska «ärenden». Hon talar många olika språk och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret. När en av de främmande den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistora som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karo att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?

***Aldrig har det tagit mig så lång tid att läsa en fantasy bok haha! Trodde först det berodde på att jag hade annat att göra men nä, boken är helt enkelt inte… intressant nog. Författaren försöker verkligen att ge den där “omg vad händer next?!*-känsla men hon lyckas aldrig helt. Det blir alltid till en “omg vad händer…. jaha” moment, vilket är ganska tråkigt.

Något annat jag tänker klaga över är författare som tycker att det är okej att beskriva den manliga huvudpersonen med ENDAST hans utseende. Han är fin, snygg och sexig men ALDRIG om hans personlighet, vad han tycker & tänker och hur han förhåller sig till saker. Snälla låt oss få lite mer liv i killen! Akiva är faktisk söt nog men han når aldrig hjärtat, då han verkar rätt så illa beskriven och kall. Inte ens vid giljotinen verkar man få någon riktig bild av hans lidande.

Det här med att bryta den nya trenden som sattes igång för inte så länge sen aka “tjejen träffar killen i skolan, de blir kära men åh nej de får inte vara tillsammans för killen är ängel, varg, vampyr” tycker jag dock om. Författaren har verkligen lyckats skapa en ny värld som fungerar och inte verkar ytlig. Jag tror på världen med två månar och den vargliknande Thiago. Det är bara den svaga beskrivningen som drar ner på humöret. Fin bok men jag hoppas på lite mer känsla i tvåan! ☠☠☠ döskallar utav 5 möjliga.


Leave a comment?


Books

Cirkeln—Mats Strandberg

________ 2014-01-22 ________

Cirkeln Titel; Cirkeln
Författare; Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
ISBN; 9129676053
Kategori; Skönlitteratur barn och ungdom
Releasedatum; 2012-01-25
Döskallar;

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt—förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död—bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

***Jag hade verkligen sett fram emot att läsa denna boken. Hade reserverat den 3 gånger och alla 3 gånger glömde jag att hämta ut den. Så när jag äntligen hade den i händerna kunde jag inte vänta med att hugga in i berättelsen med det samma. Dock blev jag så jävla besviken. Boken är så barnslig och det förekommer för många stavfel (som jag tycker bara är ett NO GO i böcker). Först trodde jag att det kanske var översättaren som hade kuggat till det, men…. det är ju en svensk författare?

Sedan tyckte jag att den var väldig långtråkig. I de första 300 sidor hände det i princip I-N-G-E-T. Man fick bara läsa om hur dessa sju “Utvalda” gick till och från skolan, lite om hur de hade det hemma och vem som var bekant med vem. Jag hade gillat om författaren hade fått med lite mer djup i boken aka lite mer färgstarka känslor. Jag är så trött på författare som formulerar sig grått och tråkigt—”Hon var väldig glad.” evt. “Han kände sig ledsen”. Jag hade skrivit om första meningen som—”Hon tyckte sig känna något bubbla i magen och innan hon kunde gissa sig fram till svaret skrattade hon av lycka. Det här hände bara aldrig. Minoo hade aldrig varit med om något så mörkt men ack så vackert, i hela sitt liv.” Nu sitter jag inte här och säger att JAG är bättre än författaren, men boken kändes bara så… tradig. Den påminde mig också mycket om böckerna jag brukade läsa i 7:an och 8:an. Ni vet, de små pocketböckerna på drygt 200 sidor om hur Kalle ville få ihop det med Tessan, klassens vackraste brud, haha! Språket var väldig lättläst. Lite för mycket för min smak.

Något annat som är oerhört viktigt är att karaktärer, spelar ingen roll hur många det finns, utvecklas. I mina ögon förändrades ingen, förutom att dessa “Utvalda” blev vänner och på sådant sätt väckte andra känslor hos varandra. Sen vill jag sätta ett stort jävla minus på att det fanns för många med huvudrollen och att hela “förbannelsen” som tycktes vara huvudämnet i boken bara hände på 1 sida? Jag gillade inte boken och jag har inga direkta förhoppningar när det gäller 2:an i trilogin heller. 1 döskalle utav 5


Leave a comment?


Books

Evermore—Alyson Noël

________ 2014-01-22 ________

Evermore Titel; Evermore—The Immortals
Författare; Alyson Noël
ISBN; 9780312532758
Kategori; Ungdomsböcker
Releasedatum; 2009-02-03
Döskallar; ☠☠

After a horrible accident claims the lives of her family, sixteen-year-old Ever Bloom can see people’s auras, hear their thoughts, and know someone’s entire life story by touching them. Going out of her way to avoid human contact to suppress her abilities, she has been branded a freak at her new high school ”” but everything changes when she meets Damen Auguste.

Damen is gorgeous, exotic and wealthy. He’s the only one who can silence the noise and random energy in her head—wielding a magic so intense, it’s as though he can peer straight into her soul. As Ever is drawn deeper into his enticing world of secrets and mystery, she’s left with more questions than answers. And she has no idea just who he really is—or what he is. The only thing she knows to be true is that she’s falling deeply and helplessly in love with him.***Låt mig bara säga det här innan jag börjar slakta boken helt och hållet; Fyfan för författare som inte kan hitta något nytt att skriva om. Seriöst?! En vanlig mobbad high school-girl som alla hatar, ny kille börjar i skolan, de dras till varandra men OJDÅ deras kärlek är förbjudet för han är INTE MÄNNISKA. Jag har läst 482374929 böcker med samma jävla handling och för varje ord jag läser, påminner det mig bara om Twilight. Inte för att jag hatar den sistnämnda boken, MEN man har väl sina gränser för hur många gånger man kan läsa samma jävla handling med olika karaktärer bara.

Dock tycker jag att boken är helt okej skrivet. Jag gillade språket och tyckte inte att den var så värst svårläst. Gillade även att de inte berättade om olyckan i ett svep i början, men delade upp det i små delar och att vi först fick reda på hela handlingen (nästan) i slutet. Damen verkade också vara en helt okej kille, men jag störde mig så jävla mycket på att varje gång Ever skulle beskriva honom, var det antingen med ordet “hot” eller “sexy”. Det borde lixom finnas liiiite mer än bara hans utseende hon drogs till… eller? Hon kanske bara är ytlig som fan, vafan vet jag. Sen så störde jag mycket på hur de hade beskrivit Haven (Ever’s bästavän) och hur hon betedde sig. I vägen jämt (lite som Nora’s bästavän i Hush Hush) och bara allmän jobbig haha! Miles gillade jag dock massor! Hans kloka kommentarer och att han verkade vara en kille som hade fötterna på jorden. Sen så påminde han mig mycket om en vän som jag känner, så det var ju bara kul!

Annars var det en helt okej bok. Jag ÄLSKADE den helt klart inte, men jag har inte heller något emot att läsa tvåan :) Om bara Alyson får till liiite mer djup i boken och berättar liiiite mer om Damen som person och inte bara tjatar om hur perfekt han är, så ska det nog gå bra :) 2 döskallar av 5!

☠☠


Leave a comment?


Books

Crossed—Ally Condie

________ 2013-09-01 ________

Crossed hedder bogen af Ally Condie som jeg er igang med pt. Fik læst 1′eren (Matched) for nogle måneder siden og selvom det er lidt svært at huske nogle navne og lign i 2′eren så synes jeg alligevel at fortfatteren har forklaret dem godt og grundigt uden at sådan gentage sig selv utalige gange (som jeg følte at Meg Cabot gjorde i The Mediator.serien) . Dog synes jeg at bogen er noget overdrevet langtrukket i forhold til at det er en dystopi-bog og et par ting virker også lidt over-the-edge. Og så ved jeg ikke om Ally Condie har for vane at altid sega så meget med handlingen i starten. Det er lidt som om hun prøver på at fylde siderne ud med unødvendige detaljer om omgivelserne, som vi ikke rigtig har brug for. Og så BOOOOM, slutningen er katastrofal wow wow wow. Det er lidt som om der er et par 100 sider for mange.


Leave a comment?


Books, Movies, Videos & TV-shows

City of Bones

________ 2013-08-25 ________

Så er jeg næsten færdig med City Of Bones af Cassandra Clare. Bogen der blev superduper populær. Så faktisk lige en trailer til filmen der kan ses i biografen lige nu. Kan jeg bare gøre jer opmærksomme på at SELVESTE ROBERT SHEEHAN ER MED??! Hvorfor fuck har jeg først fundet ud af det nu??? Han har faktisk fået en ret stor rolle—som Simon, Clary’s bedsteven. Og hvor smuk er ikke Lily Collins der spiller Clary. GUUUUUUD vacker tjej. Bogen er spændende, men kan engang imellem ses som langtrukket. Jeg har ikke heller fået nogen rigtig billed af Jace, vilket jeg synes er mærkeligt, da jeg altid har en form for klar billed af hovedpersonerne i hovedet. Og så ved jeg ikke hvorfor jeg stadig ser ham som brunhåret, selvom Cassandra gang på gang forklarer hans blonda kalufs. Er ikke færdig med bogen så kan ikke rigtig give den nogle stjerner endnu, men vender stærkt tilbage med det :D


Leave a comment?


Books

The Mediator

________ 2013-08-18 ________

Er igang med at læse The Mediator-serien af Meg Cabot igen. Tror det er femte gang nu, men jeg får altså bare ikke nok af den. Susannah og Jesse er bare for meget ♥ Ønsker næsten at der var flere bøger i serien, kan bare ikke tro at jeg skal igang med den sidste nu :(Leave a comment?


Books, Stills

Bookworm

________ 2013-08-16 ________

Efter at havde taget en 6-måneders pause er jeg nu igang med at læse igen og igen. Har reserveret over 2457497 bøger på biblioteket og er allerede igang med at læse 3 af dem. Kan aldrig nogensinde få nok af bøger. Aldrig nogensinde.Leave a comment?


Books

Paranoia

________ 2013-07-15 ________

Endelig mandag. De her to arbejdsdage tog verkligen musten ur mig. Nok fordi jeg ikke er så vant til at arbejde—var jo på ferie i en hel måned uden noget Føtex-halløj! Sidder og research’er nogle bøger jeg vil læse på nettet. Fik læst “Where rainbows end” færdig af Cecelia Ahern igår. Har godt nok læst den før men så var det altså også i 7 klasse, så det var godt nok længe siden. Lige pt. er jeg igang med endnu en bog jeg læste i 7 klasse; Ful af Scott Westerfield!Leave a comment?