Portraits, Safia | Zahra

Safia The Gangstah

________ 2015-09-07 ________

Ursäktar för så mycket bebis-bilder på sistone, men här kommer part 2 som jag pratade om HÄR. Safia the Gangster denna gången dock ;)

//T R A N S L A T I O N; So sorry for the amount of toddler-pictures lately, but here’s part 2 to Safia’s first photoshoot! I call it “Safia The Gangster” ;)


Leave a comment?


Portraits, Safia | Zahra

Aisha the Princess

________ 2015-09-07 ________

Åh sitter och kollar igenom bilder på Aisha som jag tog häromdagen. Hon har haft feber och mådde inte så bra under fotograferingen heller men det var liksom nu eller aldrig haha! De åker nämligen hem imorgon och jag har inte en enda bild på henne sååååå HERE YOU GO :D MASHALLAH min lilla docka Visar såklart fler bilder allt eftersom x

//T R A N S L A T I O N; Looking through Aisha’s pictures I took the other day. She was/is still ill but I felt a bit stressed since they’re going home tomorrow. Look how CUTE she is, MASHALLAH my doll


Leave a comment?


Portraits, Safia | Zahra

Safia the Peacemaker

________ 2015-09-05 ________

Igår kväll skulle Safia sova hos mig så jag tog tillfället i akt och började fota henne enligt tre olika teman! Den första—som ni kan se nedan ↓—är den jag kallar “Safia The Peacemaker”. Hon var väldig duktig framför kameran och bästa var nog när hon släppte lite och började ha kul också! Dock måste vi öva lite på hur hon inte ska le hela tiden—här vill man ha andra känslor också haha!

//T R A N S L A T I O N; Last night Safia and I went all crazy and creative in front of the camera! I took hundreds of different pictures of her according to three different themes and the first one—as you can see here ↓—is the one I call “Safia The Peacemaker”. She’s sooo talented and the best was when she stopped being all stiff and did her thing instead :D Although we still need to practice how NOT to smile in every picture, lol. I want more feelings haha!


Leave a comment?


Everdaylife, Portraits, Safia | Zahra

Bundle of joy

________ 2015-09-04 ________

Hejhej! Igår överraskade min syster oss från Stockholm! Jag började stortjuta när jag såg fina Safia, som jag har saknat den lilla guldklumpen! Hon har börjat prata massor, vilket betyder att man ibland tror att hon är äldre än de 3 åren haha! Lilla Aysha är här också och jag ska bara ha en stor kramkalas imorgon, som jag ÄLSKAR de

//T R A N S L A T I O N; Hii!! Yesterday my sister surprised us from Stockholm and I nearly started crying out of joy seeing Safia!! I’VE MISSED HER SO MUCH! She has started to talk in full sentences now, which leads you to sometimes confuse her to be a lot older than her 3-years haha! My little Aysha is here as well and I’m just going to have a big fat hug-party till they leave us all alone again, LOOOVE THEM


Leave a comment?


Everdaylife, Portraits, Safia | Zahra

Why do we fall for the beautiful ones?

________ 2015-05-29 ________

Hej från en trött Momna som kom hem från Stockholm för några timmar sen och dessutom ska jobba imorgon åh! Vi drog från Södertälje från 1-tiden och var hemma vid 18-tiden, så sliten är man trots allt. Ska äntligen få sova i min sköna säng idag :’) & imorgon står det på jobb från 12-20… Har dock redan sagt upp mig på jobbet då jag har andra planer (berättar mer om det i ett annat inlägg) så om ungefär 2 veckor är det frihet och snart står även Ramadan och väntar på oss

Finaste Aisha <3 Berättar mer om Stockholm snarast, tills dess får ni ta del av den här fina bilden. ÄLSKAR bebisen :*


Leave a comment?


Everdaylife, Been there, done that, Mix, Safia | Zahra

One day in February

________ 2015-03-01 ________

1 mars 2015! Nu är det exakt 17 dagar kvar tills jag fyller 21 år hehe. Längtar som ett barn, även om jag inte riktigt ska göra något speciellt. Har uni tills 16:00 den dagen och sitter nog förmodligen med andra saker, men den där “födelsedags-auran” man känner på sig själv, försvinner nog inte så lätt haha!

Idag drog vi alla till Danmark för att ha kul och äta! Ingen kan slå shawarma’s i Danmark, Sverige är inte ens i närheten när det kommer till det. & det är inte bara vi som tycker det, många som flyttar hit från Danmark känner samma sak. Här görs pizza hit och dit men ingen tycks förstå vad en SHAWARMA egentligen är. Kanske det enda jag saknar i Sverige? Venne… Imorgon drar min syster hem med mina två guldklumpar, känns som om jag har en het potatis i halsen. VILL INTE.

(Fotade mest detaljbilder i Danmark idag)


Leave a comment?


Everdaylife, Portraits, Safia | Zahra

Safia 3rd Birthday

________ 2015-02-27 ________

Helloooo, igår eller okej idag (since klockan “bara” är kvart i tre…) hade vi bestämt oss för att fira Safia som ju fyllde tre år på Alla Hjärtans Dag :D Den röda klänningen hon skulle ha på sig tyckte jag att var för stor (den såg SÅ lång ut) men den passade henne perfekt! Så stor hon har blivit :’) Aldrig sett en sådan intelligent liten tjej! Hon lär sig så snabbt också. För några dagar sen kom hon ner och sa att påsen hon höll i var “färdig” (khatam hogaya hai) och jag rättade henne då och sa att nä Safia, man säger att den är tom (khali hogaya hai). Tror ni inte att hon nästa sekund faktisk rättar sig själv och ALDRIG igen säger färdig igen!!

Jag fotade runt 46343 bilder idag & tack vare mina softboxar så satt vitbalansen PERFEKT. Älskar älskar! Tips till alla andra som också vill ha dagsljuset även om klockan närmar sig tio på kvällen i en kall februari månad!

Safia’s tårta gjorde min syster själv (hon är bäst på det där med att baka och ja… att stå i köket allmänt) och alla andra Hello Kitty saker är inhandlade lite här och där. Så fint! Sen fick Safia så många paket också, nästan så att jag faktisk blev lite avis. Sa till min mamma att “sådär många paket fick jag aldrig när jag var liten”. haha!

Nä nu ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon och det blev lite sent med all födelsedagsfirande. Vi ses imorn?


1 comment.


Everdaylife, Portraits, Safia | Zahra

Safia 3 years old

________ 2015-02-16 ________

Hej! Har varit lite borta då jag jobbade hela helgen och samma gäller nästa.. Lönedags snart please? Vill spara spara spara! Är lite avis nu när R har tagit körtkortet haha, känner mig så dum och liten ibland. Drar ut på det FÖR mycket, måste börja någon gång och mitt mål är att jag helst ska ha kortet i handen innan det är bröllopsdags :$

Nåja.. Igår kom jag hem så sent då de kör färre tåg än normalt i Köpenhamn. Alla har väl hört talas om terrordåden som hände i Danmark? Så jag missade mitt tåg och var först hemma halv elva, herregud. Det tog mig alltså FYRA timmar att komma hem, helt sjukt :( Safia hade tydligen väntat hur länge som helst då det var hennes födelsedag så vi hade snabbt tårta och lite kalas hehe. Vi har planerat in den riktiga födelsedagen den 27 eller 28 februari, så det blev bara lite snabbt igår för att göra henne glad. Hon är ju stor nog att bli ledsen över inget firande alls haha! Sötnosen :’)


Leave a comment?


Portraits, Safia | Zahra

A i s h a

________ 2015-02-11 ________

Har inte kunnat ta några bilder på finaste Aisha, då hon har varit sjuk på sistone. Men igår tog jag fram kameran och knäppte av lite bilder ändå. SÅ liten och mysig tjej


Leave a comment?


Everdaylife, Portraits, Safia | Zahra, Worklife

To set fire to the heart, is it cold outside?

________ 2015-02-08 ________

Ibland kan jag sitta och vara bitter över mitt jobb—men när jag ser folk som faktisk gör skitjobb på riktigt (städar offentliga toaletter m.m) kan jag inte vara mer tacksam. Inte för att jag rakt av bajsar på de, finns ju folk som ej kan få jobb någon annanstans och MÅSTE jobba för att försörja sin familj.

Jag jobbar inom restaurang/cafe och jobbar endast bakom disken, vilket betyder att jag ej är någon servitris. Tycker att lönen, jobbet och själva arbetet för sig är väldigt väldigt bra—speciellt om du bara jobbar “för att”. Egentligen behöver jag ju inte jobba, har gott om pengar (alhumdullilah) och läser på högskolan. Men tycker att det är så bra att ha ett jobb ändå! Inte nog med att du får arbetserfarenhet (bra till CV’t förstås) men det skapar även rutiner. Jag vet t.ex att jag jobbar nästan varje helg och det betyder att jag ska göra klart allt skoljobb och resterande innan helgen. Annars händer det ju att man skjuter upp på för mycket och tänker “nä, det får bli på helgen”. Så det slipper jag iaf :D Och sedan får jag extra pengar att shoppa för! Inte illa det.

Förutom det, så slutade jag 18:00 idag. Tågresan gick förvånansvärt fort och jag var hemma innan jag kunde lägga på luren till London. Har tagit bilder på Safia så det knakar sen jag kom hem haha! Studiobilder till att ära men de där lite spontana bilder är guldvärda! Hon fick dessutom nytt set pyjamas idag, så glad hon var :’)


Leave a comment?